2009-06-04

Kasíkova vendeta

Poté, co se dostaly na veřejnost informace o údajném připravovaném odvolání Václava Kasíka z funkce generálního ředitele Českého rozhlasu a jeho nahrazení současným šéfem ČRo6 Peterem Duhanem, rozhodl Kasík na pondělní poradě ředitelů studií o přestěhování „Šestky“ ze studia v Dykově ulici na pražských Vinohradech do sídla pojišťovny Allianz, která je součástí rekonstruovaného bloku ČRo na Vinohradské.. Pikantní na tom je, že zatímco studio ve vile v Dykově ulici disponuje potřebným a dostatečným rozhlasovým zázemím pro výrobu a odbavení vysílání a podle původního harmonogramu se ČRo6 měla stěhovat za cca 15 měsíců po dokončení rekonstrukčních prací, nové prostory po pojišťovně Allianz nemají k dispozici žádná studia a všechna stávající studia ČRo jsou kapacitně plně vytížena. Nelogický postup Václava Kasíka se tak v šeptandě chodeb Českého rozhlasu přirovnává k vendetě v posledním záchvatu vzteku před odchodem ze scény. Mimochodem ředitel ČRo6 Duhan na inkriminované poradě prý z důvodů nemoci nebyl.
Šéfovi rozhlasu zlomil vaz, jak je v kuloárech všeobecně známo, obdiv k dnes už bývalému rozhlasovému radnímu Štěpánu Kotrbovi. Ten je všobecně a prokazatelně známý jako levicový extremista, lobbista bojující proti lobbingu, ale také jako vzdělaný, arogantní až agresivní intelektuál s nebezpečně dokonalým citem pro sociální inženýring a manipulaci. Kotrba v době svého „funkcionaření“ v rozhlasové radě dokázal v ČRo ovládnout projekty jako Odhalení (Gorily) či projekt alternativní stanice Rádia Wave. Podle některých redaktorů se snažil také přímo zasahovat do obsahu vysílání.
Když se tyto informace dostaly k zástupcům politických stran odpovědným za média (mediální komise a kulturní výbory), které Kotrba soustavně napadal, zveřejňoval zvukové záznamy z jejich uzavřených jednání a všeobecně iritoval všechny napříč politickým spektrem, bylo jasné, že Kotrba ani jeho kůň Kasík nemohou ve veřejnoprávní instituci dlouho přežít.

Žádné komentáře: