2009-06-23

Kdopak nám to v rozhlase tahá za nitky? Aneb lobbista Kotrba zneužívá novináře

Hezký článek napsal Jan Potůček na oborovém blogu Digizone.cz. Ze zloby, že nedostal rozhovor od šéfa Českého rozhlasu Václava Kasíka, napráskal svého kamaráda Štěpána Kotrbu. Ten mu měl interview s Kasíkem domluvit. To udělal, ale když se to už dvojici KK nehodilo, Potůčka "nechala vyhnít". Ten prohlašuje, že se stal obětí zneužívání, coby možná "mediální páka". Nedivte se, byl až třetí v pořadí, předběhl ho Kasíkovi stranící ale jinak vyvážený Ondřej Aust (Lidovky) a Pavel Eichler (idnes), kdysi rozhlasák na Kasíkem ochraňované stanici Wave. Potůček se tak se svým "nestranným serverem", jak uvádí, nehodil do krámu (pozn.: To je s podivem vzhledem k někdejším extrémním výpadům JP na počest rádia Wave).
Co je zajímavé, že si jeden z mediálních novinářů tímto konečně veřejně všiml, že Štěpán Kotrba není jen redaktor Čulíkových Britských listů, ale taky lobbista. A za koho lobbuje? To přesně nikdo neví, snad sám za sebe nebo za nějakého generálního ředitele. V mediálních kruzích je obecně známé, že za jeho fungování v Radě Čro, ze které "znechuceně" utekl, tlačil káru Wavu, gorilám i dalším projektům, které se mu líbily. Bohužel natolik, že se pustil i do "kecání" do programu veřejnoprávního rozhlasu, což jako radní nesměl. Dá se předpokládat, že to vše za vědomí jeho loutky Václava Kasíka.
Poučení: Jane Potůčku, dobře si pro příště vybírejte kamarády a to i ty, se kterými si jen tykáte, ale nedá se říct, že byste byli přímo přáteli. To proto, abyste třeba jednou mohl být i nestranný a nejen nas**ný.

Žádné komentáře: